hplc
hplc
نام آزمایش(فارسی و انگلیسی)
معرفی تست:
سنجش کمی پروفایل آمینواسید در پلاسما،
ضرورت انجام تست:
سنجش آمینواسیدها در موارد مثبت غربالگری و بیماران آمینواسیدوپاتی
نوع نمونه:
پلاسما، سرم
نحوه جمع آوری نمونه:
خونگیری از ورید و در لولههای EDTA دار، هپارین سدیم و هپارین لیتیم انجام میشود. حداقل 3 یا 4میلی لیتر خون لازم میباشد. باید گلبولها کمتر از 10 دقیقه از پلاسما جدا شوند. نمونه باید در سانتریفیوژ با دمای 8-4 درجه سانتیگراد و دور rpm 3000 به مدت 10 دقیقه جدا شود.
شرایط نگهداری نمونه قبل از انجام آزمایش:
در صورت انجام آزمایش بعد از این مدت نمونه ی پلاسما به فریزر -20 منتقل شده و به مدت یک ماه پایدار خواهد بود.
شرایط رد نمونه
همولیز بودن نمونه
- ایکتریک بودن نمونه
- عدم رعایت زنجیره سرد
-لوله های بدون برچسب
- فریز و دفریز شدن نمونه
عوامل مداخله گر
بسیاری از داروهها و فاکتورهای رژیمی بر روی
نتایج تاثیرگذار هستند، از جمله والپورات درمانی که باعث افزایش گلایسین میشود.
- آلودگی باکتریایی میزان اسید آمینه گلایسین، آلانین و پرولین را کاهش میدهد و همچنین سرعت تبدیل گلوتامین و آسپارژین را به گلوتامات وآسپارتیک افزایش میدهد.
- فرایند لخته شدن باعث از دست رفتن اسیدآمینه های دارای باند دیسولفیدی میشود به همین
دلیل نمونه پلاسما ارج است.
- همولیز منجر به افزایش سطح چندین اسید آمینه میگردد.
اساس آزمایش(نوع تکنیک، آماده سازی نمونه، واحد اندازه گیری):
جهت سنجش کمی پروفایل آمینو اسید در پلاسما از سیستم High Performance Liquid Chromatography (HPLC) استفاده میشود. روش بکار گرفته شده کروماتوگرافی فاز معکوس Reverse Phase Chromatography میباشد. نمونه پس از آماده سازی با استفاده از OPA مشتق سازی شده سپس توسط دتکتور فلورسانس قابل شناسایی میشود. واحد اندازه گیری میکرومول بر لیتر میباشد.
مدت زمان فرآیند آزمایش در مرکز تحقیقات رشد و تکامل:
پس از پذیرش نمونهها آماده سازی و تزریق به دستگاه HPLC طی یک روز کاری انجام میشود. جواب نمونهها پس از پذیرش، آماده سازی، تزریق و تفسیر نتایج طی 10 روز کاری داده میشود.
چگونگی تفسیر نتایج:
پس از خوانش دستگاه، نرم افزار lab solution نتایج را آنالیز نموده، اپراتور کروماتوگرام ها را بررسی نموده و بعد از تایید صحت آنها، نتایج نهایی که غلظت آمینواسیدها است با تایید مسول فنی تحت عنوان جواب آزمایش ارائه میشود.
ارسال به دوستان